MUMIN

Hos oss hittar du ett mindre utvalt sortiment av produkter med Mumin från välkända varumärken.
Lätta att kombinera till en perfekt present till Muminälskaren!

ARABIA - MARTINEX - NORDICBUDDIES - DAMMENBERG - NORDQVIST - PLUTO PRODUKTERÅka kana

Den nya kollektionens illustration är en fortsättning på berättelsen från den senaste vinterkollektionen, där vintersportentusiasten Herr Brisk anländer till Mumindalen för att röra upp känslorna hos mumintrollen med sin starka vinnarmentalitet. Historien berättades ursprungligen i Tove Janssons serietidning " Den farliga vintern ", som gavs ut första gången år 1955. Designen är baserad på Tove Janssons ursprungliga konstverk, som Tove Slotte har tolkat i denna vackra mugg. Muggen rymmer 3 dl och kan tvättas i maskin. Säljs endast under en begränsad tid. 

299,00 kr

Moominvalley Park Mug 2019

I mars 2019 öppnades den första Mumin-nöjesparken utanför Finland i Japan. Vid den tiden lanserade Arabia en ny Muminmuggen för att fira den fantastiska Mumindalens park, och muggen såldes endast i nöjesparken i Hanno. Originalkonstverket av karaktärerna som presenteras på muggen är från Tove Janssons annons för banken Föreningsbanken (1956). En speciell stämpel av parkens logotyp på botten av muggen. Storlek : 0,3 L. Maskintvättbar, frost-, ugns- och mikrobeständig. Muggen finns endast tillgänglig i de officiella muminbutikerna på nätet och på iittala.com så länge lagret räcker.

549,00 kr

Mårran

Denna mörkblåa muminmugg av Arabia från 2005 bär ett motiv av den skrämmande Mårran som betraktar en fotogenlampa. Muggen är illustrerad av Tove Slotte-Elevant utifrån de ursprungliga illustrationerna av Tove Jansson. Motivet på muminmuggen är tagen ur boken Trollvinter. Komplettera din samling muminmuggar med denna roliga muminmugg. Se också de andra delarna i serien Mårran.  Storlek : 0,3 L.  Material : keramik.  Maskintvättbar.

249,00 kr

Sov gott

Muggen ingår i serien "Med respekt för ursprunget" och är baserad på Tove Janssons sista Muminroman "Sent i November". Bildstilen visar på Tove Janssons exceptionella förmåga att uttrycka sitt humör och sina djupaste känslor med enkla teckningar. I muggens illustrationer tar Muminpappan med sig sin familj för att bo på en ö med en öde fyr. Hans trötta familj anländer till ön i mörkret, så han sätter upp ett tält på stranden där de kan tillbringa den första natten. Muminpappan stannar uppe hela natten med bara havet och en orkanlampa som sällskap. Storlek: 3dl Material : Vitroporcelain.  Skötselinstruktioner : Kylsäkert, mikrovågsugnssäkert, ugnssäkert och diskmaskinssäkert.

299,00 kr

Misan

Den gula Misan muminmuggen visar en illustration från berättelsen om Muminmammans hembiträde Misan som publicerades som en tecknad serie under namnet "Låtsaslek" år 1956. Misan kallas på finska ibland även Miska och i den tecknade serien söker hon platsen som hembiträde hos Muminfamiljen och med sig har hon hunden Ynk. Den fina illustrationen har anpassats till keramik av Arabias konstnär Tove Slotte. Din samling av muminmuggar kommer inte att vara komplett utan denna fina Misan -mugg. Se även andra produkter i Misan serien.  Storlek : 0,3 L.  Material : keramik.  Maskintvättbar.

269,00 kr

Stinky i farten

I illustrationen av Stinky-muggen möter vi skurken i Mumindalen som, som det visar sig, försöker rädda Muminmammas handväska från en oregerlig hund. Även om Stinky är lite av en skurk, skulle han aldrig stjäla Muminmammas handväska. Storlek : 0,3 L. Material : keramik. Maskintvättbar.

249,00 kr

Vänskap

Arabias Vänskap-muminmugg illustreras av den vackra bilden från Tove Janssons andra bilderbok, Vem ska trösta Knyttet (1960). Arabias serie Vänskap utkom första gången 2015 och utvidgades 2016. Nu kompletteras serien med en mugg som är en utmärkt gåva till dina vänner. Storlek : 0,3 L. Material : keramik. Maskintvättbar.

249,00 kr

Kärlek

Denna rosa muminmugg Kärlek från 1996 med Snorkfröken och Mumintrollet som kramas har blivit en klassiker. Muggen är elegant tecknad av Tove Slotte och Mumin-produkten är i linje med de ursprungliga teckningarna. Illustrationerna på Muminmuggen är tagna från den andra och tredje serieboken om Mumin. Din muminsamling kommer inte att vara komplett utan denna fina muminmugg.  Storlek : 0,3 L.  Material : keramik.  Maskintvättbar.

259,00 kr

Muminmamma Marmelad

Den här senaste marmeladfärgade Muminmamma-muggen har illustrerats av den Arabia's illustratör-keramikern Tove Slotte baserat på Tove och Lars Janssons serier Muminvinter (1959) och Låtsaslek (1956).  I illustrationen av muggen rensar Muminmamman i trädgårdslandet med sitt hembiträde Misan. Muminmamman kan även njuta av livet och ta tid för sig själv genom att till exempel ta sig en kopp kaffe, vilket kan ses på muggens andra sida.  Storlek : 0,3 L. Material : keramik. Maskintvättbar.

249,00 kr

ABC Snusmumriken

Moomin by Arabia och Röda Korset samarbetar i ett initiativ för att lyfta medmänsklighet och vikten av att vara snäll mot varandra. Kollektionen är baserad på Tove Janssons originalillustrationer från 1963 för Röda Korset i Finland. De sympatiska teckningarna på denna Snusmumriken-mugg föreställer blommande röda blommor, Snusmumriken, och Tofslan och Vifslan. Tidlös form och design. Maskintvättbar, frost-, ugns- och mikrobeständig.  Volym : 0,3 L. Moomin by Arabia x Röda Korset- kollektionen säljas i Sverige, Finland, Norge, Danmark och Japan. För varje såld produkt donerar vi 10 kr till Röda Korsets nationella arbete för medmänsklighet. Produkterna säljs I begränsad upplaga och är tillgängliga fram till årsskiftet eller så länge lagret räcker.

199,00 kr