SKÖTSELRÅD
för ditt handtillverkade ljus

Visst finns det skötselråd för våra ljus. Dessa är viktiga att följa för att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt doftljus, 
både vad gäller doft & brinntid.

Tänk på att trimma veken till 5mm innan du tänder ditt ljus, varje gång. Detta för att undvika för stor låga som kan leda till ökad förbränning. En ökad förbränning innebär att ditt ljus förbränner mer vax än tänkt, ljuset får alltså en kortare brinntid. Det kan också leda till att veken får en sk. "svamp" - en ansamling av kol. Att få en svamp på veken händer, den kan du bara nypa bort innan du tänder ditt ljus nästa gång.

Elda ditt ljus i 4 timmar åt gången, det är ungefär när vaxet smält ända ut till behållarens kant. Då undviker du att det bildas en tunnel som lågan till slut drunknar i.

Lämna aldrig ditt ljus obevakat. Placera det alltid där du har uppsikt över det och aldrig nära lättantändliga material.

Trots att våra ljus är fria från skadliga ämnen (vid förbränning) är det inte bra att få i sig det parfymerade vaxet. Håll ditt ljus utom räckhåll från barn (och djur). Skulle någon av misstag få i sig vaxet så kontakta på 010-456 67 00 (vid mindre akuta fall). Vid akuta fall ring 112 och begär Giftinformation.