Allt började med att jag såg någon på sociala medier som tillverkade
sina egna doftljus.
"Det ska jag prova", tänkte jag. Och nu har jag en egen butik i Söderköping där jag säljer mina handtillverkade doftljus (och doftpinnar).
Men det har inte varit lätt. Att tillverka doftljus är en process som kräver en hel del experimentering och testande innan man hittar rätt kombination av mängd olja, typ av vax och veke. Det måste brinna bra och säkert. Det är inte bara att kasta i en veke i lite smält vax som jag trodde i början. Jag har fått lära mig av mina många misstag...
-
Lite kort information av de produkter jag använder mig av:
Vaxet är tillverkat i Europa och består av naturligt raps- och kokosvax. Ingenting annat. Det är helt fritt från paraffin, soja, palmolja och syntetiska tillsatser. Inga animaliska produkter har använts vid tillverkning av vaxet och självklart är det inte testat på djur - 100% schysst och naturligt!
Så doftoljorna? Jag använder mig mestadels av syntetiska doftoljor. De är av hög kvalité och tas fram av parfymörer i Storbritannien & Frankrike (där de också tillverkas). De har inga kända eller förväntade hälskoskadliga effekter för dig, utan de är fria från: hormonstörande-, cancerframkallande-, mutagena- och reproduktionsstörande ämnen.
Så du kan njuta av Grönvedens Doftljus med ett gott samvete,